Es wird Licht. Der Himmel nimmt langsam himmelblaue Farben an. Das langsam kommende Licht macht den Tag allmählich wieder lichthell. Warme Winde vom Atlantik haben es über das Gebirge geschafft. Laue -5 tagsüber, perfektes Ski-Wetter. Die dorfeigene Loipe wird immer feiner. Alles licht und locker. So schön kann Winter sein.

Habe den Frost draußen zum Abtauen der Gefriertruhe genutzt und den Bestand inventiert. Elch, Ren, Schaf, Fisch, Beeren, Pilze, das reicht ne Weile.

Det blir ljust. Himlen antar himlablåa färger. Det långsamt kommande ljuset upplyser dagen. Varma vinder från atlanten har kommit över fjället. Ljumma minus fem grader, perfekt skidväder. Byaspåret (hundspåret) blir riktigt fint. Allt avslappnat och ljust. Så fin kan vintern vara.

Passade på och avfrostade frysen samt inventerade innehållet. Älg, ren, får, fisk, bär och svamp räcker ett tag.