Slask, dieses Wort darf man sich ruhig merken, slask ist das, was nun zutage tritt. Ekelhafter Matsch, der grrritschgh klingt bei jedem Schritt. Der Boden taut auf, was an sich nicht schlecht ist, aber viel zu früh. Was alle ärgert, die erst bei milderen Temperaturen den Scooter aus der Garage holen. Mich soll’s nicht stören, auch Matschtage gehen vorbei. Aber mir fiel plötzlich ein, dass ich vor einem Jahr in einem Interview gesagt hatte: Das Schöne wird zum Selbstzweck, auch Matsch kann schön sein. Den Beweis war ich bisher schuldig geblieben. Bitte sehr.

Slask, detta svenska ord får ni tyska läsare gärna lägga till minnet. Slask är det som kommer fram nu. Äcklig slask som låter grrtischgh vid varje steg. Tjälen släpper i marken, det är i och för sig inget dåligt men för tidigt. Och det förargar skoterfolket som verkar ha fått en kanonkort säsong här. Mig stör det som bekant ingen alls, slaskdagarna går snart över. Jag mindes dock vad jag sa i en intervju för ett år sedan; det vackra blir ett självändamål. Till och med slask kan vara vackert. Det var upp till bevis. Varsågod.